Bithumb, vodeća kripto-berza u Južnoj Koreji, je nedavno otkrila planove za emisiju sopstvenog tokena, Bithumb Coin, putem ICO-a, prenose lokalni mediji 19. aprila.

Prema izveštaju, prodaja Bithumb tokena će biti sprovedena putem ICO-a u Singapuru, pošto je ICO zabranjen u Južnoj Koreji. Bithumb se navodno fokusira na velike investitore. Bithumb nije potvrdio kada se očekuje emisija tokena, niti kolika je veličina poduhvata.

Bithumb nije prva kripto-berza koja je pokrenula sopstveni token. U januaru je kineska kripto-berza Huobi saopštila planove o emisiji Huobi tokena (HT) sa ograničenom emisijom od ukupno 500 miliona tokena. Huobi je napomenuo da za emisiju neće koristiti ICO i tvrdi da će samo aktivni korisnici platforme moći da dobiju HT.

Komisija za finansijske usluge Južne Koreje (FSC) je najavila zabranu ICO projekata krajem septembra 2017. godine, navodeći povećanje rizika od finansijskih prevara kao motiv. U martu je Cointelegraph preneo da je vlada Južne Koreje otkrila planove lokalnih finansijskih vlasti o legalizaciji ICO-a. Iako FSC ostaje skeptičan prema ICO projektima, lokalne finansijske vlasti pokušavaju da ih dozvole tako što će obezbediti strože KYC i AML procedure.

Neke južnokorejske kripto-berze već traže lokacije za otvaranje filijala u inostranstvu. Ranije ove nedelje, Coinone je objavila planove ze pokretanje filijale u Indoneziji u junu.