Prema navodima iz zvaničnog saopštenja od 4. avgusta, vodeća berza za kriptovalute u Južnoj Koreji, Bithumb, će ponovo otvoriti povlačenje i deponovanje novčića.

Dvanaesta najveća svetska kripto berza po obimu trgovine je pomerila vreme za  ponovno otvaranje povlačenja i deponovanja novčića od 4. avgusta u 11 sati prepodne za 7 časova posle podne.

U odvojenom postu, Bithumb je izjavio da prvo otvara usluge povlačenja i deponovanja za devet valuta, dodajući da je malo odloženo kako bi se "obezbedilo stabilnije okruženje za funkcionisanje servisa".

Krajem juna, hakeri su ukrali oko 30 miliona dolara u kriptovalutama iz Bithumb-a, što je podstaklo menjačnicu da privremeno suspenduje sve depozite i isplate.

Bithumb je kasnije rekao da su hakeri ukrali manje od njihove prethodne procene, oko 17 miliona dolara zahvaljujući "učešću, podršci i saradnji između berza kriptovaluta i kriptovalutnih fondacija širom sveta".

Prema podacima CoinMarketCap-a, Bithumb se nalazi na dvanaestom mestu prema obimu trgovanja, sa 24-časovnim obimom trgovanja od oko 125 miliona dolara u vreme pisanja teksta.

 

Pripremila: Majda Petrović