Južnokorejska kripto berza Coinnest je započela postupak prekida svojih usluga počev od 16. aprila, prema pop-up najavi na zvaničnom sajtu platforme.

Notification of exchange closure

Obaveštenje o zatvaranju berze. Izvor: https://www.coinnest.co.kr/. Pristupljeno: 18. april 2019

U saopštenju se navodi da je Coinnest doneo odluku o zatvaranju jer se berza borila da se nosi sa promenama u kripto i blokčein sektoru.

Proces pružanja usluga platforme za otplatu započeo je 16. aprila i trebao bi da se završi do 30. juna, kada se povlače sva sredstva.

Coinnest navodi da je smanjio provizije za podizanje i minimalne iznose povlačenja kako bi pomogao korisnicima u procesu.

U aprilu 2018. godine, dva rukovodioca Coinnest-a su optužena za primanje mita u zamenu za popisivanje kripto imovine na platformi. Platforma je takođe navodno izgubila 5 miliona dolara u bitkoin-u (BTC) i drugim kriptovalutama nakon što je u januaru napravila grešku.

Coinnest je zabeležio samo 27.558 dolara u trgovini tokom poslednjih 24 sata, navodi CoinMarketCap. Tron (TRX), kardano (ADA) i BTC činili su tri novčića sa kojima se najviše trgovalo na platformi, a sve su navedene u trgovinskim parovima sa korejskom valutom von.

Kao što je ranije objavljeno, kripto berza Liqui sa sedištem u Ukrajini odlučila je da zatvori svoje usluge u januaru ove godine, navodeći kao razlog nedostatak likvidnosti.

 

Pripremio: Nikola Mosurović