Južnokorejska menjačnica kriptovaluta Coinpia je zaustavila fiat uplate i trgovinske operacije, jer kompanija nije na vreme ispunila zahteve KYC protokola te zemlje, navedeno je u saopštenju na njihovoj veb stranici, u utorak 6. februara.
Novi, stroži propisi o sprečavanju pranja novca u Južnoj Koreji prvi put su objavljeni krajem decembra i 30. januara su stupili na snagu. Sada sve menjačnice kriptovaluta u zemlji, prilikom obavljanja kripto – fiat trgovina, moraju da daju garanciju da njhovi korisnici koriste svoja prava imena koja su povezana sa bankovnim računima.
Prema izjavi, menjačnica Coinpia je prestala da prihvata uplate 30. januara, kako bi ispunila zahteve Komisije za finansijske usluge (FSC). Odluka koju je donela Coinpia došla je “zbog nedostatka jasnog rešenja”, jer kompanija nije uspela za ovo vreme da postavi neophodne sisteme za verifikaciju korisnika sa bankama.
Kako je Cointelegraph pisao prošle nedelje, dan nakon stupanja na snagu zakona o KYC (Know Your Client) protokolu, Carinska služba Koreje (KCS) objavila je saopštenje za javnost koje otkriva da je u skladu sa novim zakonom trgovano sa više od 600 miliona dolara u digitalnoj valuti.

 

Pripremio: Nenad Ćurčić