Južna Koreja je počela kurs u trajanju od 6 meseci kako bi od 42 učesnika napravila “blokčein stručnjake”, prenose lokalni mediji u ponedeljak, 3. septembra.

Sa ciljem da poveća dostupnost stručnjaka u brzo rastućoj blokčein ekonomiji u Južnoj Koreji, kurs je rezultat parnerstva između Ministarstva za tehnologiju i ICT, Korean Standards Association (KSA) i IoT i blokčein startapa iz Hong Konga Waltochain.

Kurs će imati fokus na tome da spremi učesnike za “momentalno” zaposlenje posle završetka kursa u januaru 2019.

“Pružićemo pomoć prilikom zaposlenja i za startapove kao i pomoć pri obuci zaposlenih, i pomoćićemo u gradnji zdravog blokčein ekosistema”, prenosi KI News citirajući Wang Sang Hyeong-a koji je generalni sekretar Waltochain-a.

Ovaj potez je deo velikog investicionog projetka južnokorejske države koji će trajati i posle 2023. Kao što je Cointelegraf izvestio, investiranje u blokčein i tehonologije povezane sa njim kao što su veštačka inteligencija (AI) su prešle brojku od 4,4 milijarde dolara za sledeću godinu.

U međuvremenu, u novembru, državni blokčein hakaton će dodeliti nagrade posvećenim timovima koji demonstriraju nove slučajeve korišćenja tehnologije.

 

Pripremio: Stevan Kostić