Blokčein kompanija "Ground X", podružnica južnokorejskog internet giganta Kakao Corp., objavila je datum lansiranja svoje vlastite blokčein platforme.

Prema najavi, Klaytn glavna mreža će biti lansiran 27. juna 2019. godine i navodno će biti glavni pokretač usvajanja blokčein tehnologije u zemlji. Kakao ima 96% tržišnog učešća u Južnoj Koreji, uz prisustvo u porukama, igrama, uslugama sadržaja, finansijskim uslugama i mobilnim uslugama.

Kakao je objavio svoju nameru da lansira blokčein platformu prošlog marta i objavio je testnet verziju Klaytn-a u oktobru. Platforma se fokusira na decentralizovane aplikacije (DApps). Od oktobra prošle godine, developeri su radili sa desetak domaćih i međunarodnih partnera kako bi testirali novi ekosistem.

Nedavno, Kakao je ponovio svoj ICO projekat kako bi prikupio dodatnih 90 miliona dolara za Klaytn. U decembru, firma je objavila planove za prikupljanje ukupno 300 miliona dolara putem Ground X-a kako bi razvila izvorni token.

Kakao takođe ima planove da objavi integrisani kripto novčanik u svojoj aplikaciji za razmenu poruka, KakaoTalk, nakon objavljivanja Klaytn glavne mreže, prema navodima Fnnews.

 

Pripremila: Majda Petrović