Menjačnica kriptovaluta Bitstamp će, kako se izveštava, biti prodata južnokorejskim investitorima za sumu od oko 400 miliona dolara, izveštava novinar New York Timesa. Izvori koji su upoznati sa tim su takođe potvrdili informacije u tvitu za Cointelegraph, 23. marta.

Menjačnica registrovana u Luksemburgu, osnovana 2011. godine, trenutno je rangirana na 11 mestu po obimu trgovanja na CoinMarketCap-u, sa ukupno oko 182,4 miliona dolara u poslednjih 24h.

Neki komentatori na Tviteru su videli potencijalnu prodaju BitStamp-a kao lošu stvar, navodeći nedostatak poznavanja južnokorejskog zakona u vezi sa kripto regulativama kao podstrek za prestanak korišćenja menjačnice:

S druge strane, Tviter korisnici su istakli da promena vlasništva Bitstamp-a ne znači nužne promene za kompaniju:

Južnokorejske regulatorne odluke o kriptovalutama u Južnoj Koreji su bile u vestima nekoliko puta ove godine, od lažnih glasina o zabrani kriptovaluta tokom nove godine koja je dovela do medijskog FUD-a, do racije u tri menjačnice kriptovaluta u Seulu u februaru nakon što su pronađena sredstva potrošača koja su bila prebačena na naloge menadžera menjačnice.

 

Pripremio: Nikola Mosurović