Zvaničnik iz Službe za finansijski nadzor Južne Koreje (FSS) predložio je veću međunarodnu saradnju između regulatora za kripto i ICO regulativu, izveštava lokalna novinska agencija Asia Economic TV,  7. septembra.

Jun Suk-heun, guverner FSS, izjavio je o potencijalu za više saradnje tokom ceremonije otvaranja 20. konferencije o Integrisanom finansijskom nadzoru (IFSC) održanom u Seulu u četvrtak, 6. septembra, a prisustvovali su zvaničnici iz 15 zemalja.

Južnokorejski zvaničnik je naglasio da je glavni cilj ove zemlje "poboljšati transparentnost u transakcijama u cilju sprečavanja ilegalnih aktivnosti". Kao što izveštava Asia Economic TV, Junn Suk-heun je pozvao na potrebu za međunarodnom koordinacijom, uključujući razmenu informacija među zemljama, u pripremi za rizik od pranja novca koji bi se mogao povećati kada se pojavljuju novi finansijski proizvodi ili usluge.

Guverner FSS-a je takođe pomenuo da regulacija kriptovaluta mora uključivati sistem zaštite potrošača i unutrašnju kontrolu finansijskih kompanija.

IFSC je organizacija koja nadgleda finansijsku industriju, uključujući banke, bezbednosne i osiguravajuće kompanije. Među članovima ISFC-a su Južna Koreja, Japan, Australija, Singapur, Kanada, Velika Britanija, Nemačka, Holandija, Austrija, Švajcarska, Norveška, Švedska, Mađarska, Island, Danska i Irska.

Kao što je Cointelegraph objavio ranije, Južna Koreja je ranije izrazila interesovanje da integriše kriptovalute i blokčein u brojne usluge. Zvaničnici su posetili švajcarsku “Kripto dolinu” kako bi stekli bolje razumevanje tehnologija, dok su pravnici iz Južne Koreje razgovarali o stvaranju vlastitog "blokčein ostrva".

Međutim, zvaničnici Južne Koreje su preduzeli stroge mere za regulisanje kripto tržišta. U avgustu je vlada isključila trgovanje kriptovalutama iz zakona koji regulišu poslove ulaganja, napisao je Cointelegraph.


 

Pripremio: Nikola Tasić