U poslednjih nekoliko decenija, Južna Koreja je bila među zemljama sa najbržim razvojem na svetu. Trenutno je treća po veličini kripto ekonomija na planeti, nakon Sjedinjenih Država i Japana.

Cointelegraph je otputovao u Koreju kako bi upoznao novu generaciju kripto preduzetnika koji grade budućnost blokčeina. Među ljudima sa kojima smo razgovarali bili su predstavnici etabliranih firmi - poput kripto investicijskih fondova Hashed i Kakao-ove blokčein podružnice GroundX - ali i uobičajeni korejski investitori koji i dalje vide bitkoin kao put ka boljem životu.

Uprkos strogim propisima za Inicijalnu ponudu novčića i berzu kriptovaluta, južnokorejske vlasti pomažu i kripto industriji i implementiraju blokčein tehnologiju u javnom sektoru. Na primer, grad Busan, drugi najveći grad u Južnoj Koreji, stvara lokalnu digitalnu valutu koja će se koristiti u svakodnevnom životu ljudi.

Iako je plodno tlo za kripto preduzetništvo, korejsko tržište je veoma konkurentno: kako je za Cointelegraph rekao popularni korejski bloger Spunky, velika većina kripto startapa sigurno neće uspeti. Pojaviće se samo najhrabriji preduzetnici koji nude najbolje primere.

S obzirom na veličinu krizne ekonomije u Koreji, prirodno je da je Cointelegraph otvorio novo predstavništvo u Seulu. Pogledajte video snimak sa zabave!

Pogledajte ovaj dokumentarac na YouTube-u i obavezno se prijavite na naš kanal na kojem redovno objavljujemo vesti i video zapise o analizi tržišta, kripto duele, dokumentarne filmove i još mnogo toga.