133 poslanika španske vladajuće partije, Partido Popular, predložili su zakon o upotrebi blokčeina u javnoj upravi Španije, prenosi CriptoNoticias u subotu, 30. juna.

Predlog zakona je poslat na razmatranje u španski kongres 22. juna i objavljen je na zvaničnom veb sajtu zakonodavca 26. juna. Ovaj predlog zakona još uvek nisu razmatrali drugi poslanici. Do sada veb stranica Kongresa nije dostavila nikakve dodatne informacije o detaljima zakona.

Kako je Cointelegraph izveštavao u februaru, Partido Popular je razmatrao da pruži poreske olakšice kompanijama koje koriste blokčein tehnologiju. Odgovarajući zakonodavni propisi bi trebalo da budu dovršeni do kraja godine.

U martu, druga španska stranka, Ciudadanos, ponudila je da uspostavi jasna pravila za agente koji se bave kriptovalutama kako bi pružila potrebne informacije španskoj poreskoj upravi.

Nešto kasnije u martu druga velika stranka, PSOE, predložila je predlog za proučavanje načina na koji su regulisane kriptovalute u drugim zemljama.

 

Pripremio: Nikola Mosurović