Square je ostvario 125 miliona dolara prihod od bitkoina (BTC) u drugom kvartalu 2019. godine putem svoje mobilne usluge plaćanja - aplikacije Cash.

Square je objavio informaciju 1. avgusta u pismu akcionarima kompanije za drugo tromesečje 2019. Prema navodima iz pisma, prihodi kompanije od bitkoina delom su imali koristi od pada cena kriptovalute tokom ovog tromesečja. Kao rezultat rasta cena, došlo je do povećanog obima trgovanja bitkoinom, navodi se u pismu. To je rezultiralo bruto dobiti kompanije od 2 miliona dolara.

Cash aplikacija je stekla 135 miliona dolara prihoda od pretplate, usluga i transakcija. To znači da je prihod od bitkoina preko 92% od ukupnog prihoda koji je Square stekao samo pretplatom, uslugama i transakcijskim prihodima. 

U izveštaju Square-a za prvo tromesečje 2019. u maju, kompanija je otkrila da je ostvarila novi rekord u prihodima od prodaje bitkoina putem aplikacije Cash, sa iskazanim prihodom od 65,5 miliona dolara za bitkoin. TO znači da je Square više nego udvostručio svoj prihod od bitkoina u odnosu na prethodno tromesečje. 

Square: kompanija koja veruje u bitkoin

Kao što je ranije objavio Cointelegraph, Stiv Li, rukovodilac projekta u kripto ogranku Square-a - Sqare Crypto - je naglasio verovanje kompanije u bitkoin tokom jedne sesije na Tviteru. Li je napisao da je kompanija “veoma, veoma pro-bitkoin”.

Square je krajem juna omogućio bitkoin depozit funkcionalnost u Cash aplikaciji. Ova funkcionalnost omogućava bitkoin korisnicima da deponuju svoju imovinu iz eksternih novčanika u Square aplikaciju za plaćanja. Međutim, u najavi je skrenuta pažnja da će postojati neka ograničenja - do 10.000 dolara u bitkoinuu periodu od sedam dana i čekanje do nekoliko sati da se potvrde depoziti na blokčeinu.