Američka kompanija za finansijske usluge Square otkrila je da je ostvarila prihod od 43 miliona dolara u bitkoinu (BTC) za treći kvartal 2018. u svom najnovijem pismu akcionarima od 8. novembra.

Predstavljajući pregled svoje ukupne zarade i finansijskih aktivnosti, Square, koji je uveo podršku za bitkoin u svojoj aplikaciji za plaćanje Square Cash ranije ove godine, primećeno je da je prihod od kriptovaluta ukupno 6 miliona dolara u odnosu na drugi kvartal.

"Ukupan neto prihod je bio 882 miliona dolara u trećem kvartalu 2018. godine, što je povećanje od 51% godišnje. To uključuje 43 miliona dolara prihoda u bitkoinu ", potvrđuje se u izjavi, navodeći:

"Isključujući prihod od bitkoina, ukupan neto prihod je iznosio 839 miliona dolara, što je povećanje od 43% godišnje."

Statistike dolaze u uzbudljivom trenutku za Square, koji je ove nedelje takođe dostigao tržišni kapital koji je prevazišao nivo Tvitera, medijske platforme čiji je izvršni direktor Džek Dorsi.

Bitkoin ostaje niša za kompaniju u međuvremenu, pri čemu od prihoda imaju samo oko 500.000 dolara profita, uzimajući u obzir troškove kupovine bitkoina.

Širenje interakcije sa kriptovalutama se ipak nastavlja, a Square je svoju postavku za “cold storage” stavio na javan kod u oktobru i stalno proširuje svoju ponudu za nove jurisdikcije.

Novootvoreni Square Terminal, koji trgovcima omogućava plaćanje kreditnim i debitnim karticama, izazvao je i glasine o mogućoj trgovini bitkoina, bez ikakvih zvaničnih znakova koji se pojavljuju iz kompanije.

 

Pripremio: Nikola Tasić