Teter je počeo sa izdavanjem USDT stejblkoina na Tron (TRX) blokčeinu. Razvoj je objavljen u blog postu 17. aprila.

Ovaj razvoj predstavlja nadogradnju USDT-a baziranog na OMNI protokolu - koji je vezan za američki dolar u odnosu 1:1 - koji sada dozvoljava korisnicima da čuvaju i transferuju kriptovalutu putem pametnih ugovora na Tronu osiguravajući tako trenutnu isporuku.

"Omogućava interoperabilnost u okviru protokola baziranih na Tronu i decentralizovanih aplikacija (DApps), dok korisnicima omogućava da obavljaju transakcije i razmenjuju valute vezane za fiat putem Tron mreže", objašnjava se u saopštenju.

Tron će, kako se izveštava, rešiti to pitanje sa berzama digitalnih valuta, uključujući singapurski Huobi, OKEx iz Hong Konga i druge, počev od 30. aprila do početka avgusta.

Tron i Teter prvobitno su najavili partnerstvo za uvođenje USDT-a na Tron mrežu početkom marta. U saopštenju za medije se navodi da će USDT na Tronu učiniti blokčein u celini podložnijim institucionalnim partnerima i investitorima.

Stejblkoin se ranije suočio s kontroverzama nakon što su kritičari posumnjali da nemaju dovoljno novaca u banci kojim bi podržali novčiće koje izdaju, a koje su slali na Bitfinex kripto berzu. Nakon sudskog poziva od strane regulatora SAD-a upućenog Bitfinex-u i Teteru, kompanija je naručila neovlašćenu reviziju, koja je utvrdila da stejblkoin ima odgovarajuću količinu podrške u dolaru.

U vreme pisanja, USDT je osma po veličini kriptovaluta u pogledu tržišne kapitalizacije, navodi CoinMarketCap. Novčićem se trenutno trguje zo oko 1 dolar, sa padom od 0,2% u protekla 24 sata.