Prodaja tokena za Standard Tokenization Protocol (STP) rezultirala je sakupljanjem 750.000 dolara, a rasprodali su se u roku od osam sekundi, navodi se u saopštenju za medije od 11. juna.

Projekat navodi da nudi decentralizovani standard otvorenog koda za tokenizaciju i izdavanje bilo koje imovine.

Nakon IEO projekta (initial exchange offering), koji je održan na Bittrex-u, osnivač STP-a Majk Čen je rekao:

"Uzbuđeni smo što možemo da nastavimo sa implementacijom moćnog mehanizma finansiranja za druge kompanije koje bi potencijalno mogle da uštede milijarde dolara na troškovima finansiranja, dok bi u potpunosti ostale u okviru regulative bilo koje jurisdikcije."

Iz STP-a kažu da se njihovi tokeni mogu, između ostalog, čuvati i „podstaknuti progresivni model upravljanja koji validatore održava efikasnim i poštenim“.

Tokom IEO-a prodato je ukupno 75 miliona STPT tokena. Kako je objavio Cointelegraph prošlog meseca, Standard Tokenization Protocol ranije je prikupio 7 miliona dolara kroz dva privatna kruga finansiranja vođena od strane istaknutih investitora.

Takođe u maju, rivalska kompanija ‘Tokenized’ pokrenula je protokol koji omogućava preduzećima da kreiraju tokene za stvarne resurse uključujući i akcije, ulaznice i članstva na bitkoin SV (BSV) blokčeinu.