Tim iz Valve Corporation, koji je razvio platformu Steam, objavio je da platforma zvanično prihvata uplate u bitkoinima.

Cointelegraph je stupio u kontakt sa Bitpay-em, kako bi dobili više informacija o njihovom partnerstvu sa Steam-om.

Implementacija bitkoin aplikacije

Korisnici Steam-a, su 9.4., istražujući komandne linije Steam-ovih servera otkrili da se planira integracija sa Bitpay-em. Neke od komandnih linija uključuju: “bitcoin_payment_tips_text,“ koje su neophodne kako bi Steam-ovi korisnici mogli da kupe prava za igrice i razne usluge koristeći bitkoin.

Kompanija je kasnije, 21.4. zvanično objavila implementaciju aplikacije koja će omogućiti uplate u bitkoinima.

“Uzbuđeni smo da objavimo da će Steam prihvatati uplate u bitkoinima“, rekao je Valve inženjer za softver iz Valve Corporation, Kurtis Čin.

Dok mnogi bitkoin entuzijasti i onlajn zajednice predviđaju integraciju sa Bitpay-em, zbog otkrića komandnih linija, Bitpay tim se još nije oglasio povodom partnerstva sa Steam-om.

Razvojni tim Steam-a će uvesti opciju plaćanja bitkoinom u sledećem update-u platforme.

Kurtis Čin je rekao:

“Koristimo eksternog provajdera plaćanja za obradu bitkoin uplata kako bi pomogli partnerima da dopru do više korisnika. Bitkoin postaje sve popularniji metod za online plaćanja, a naš sistem isključuje rizik i nestabilnost cene.“

Iako je datum pokretanja još neobjavljen, Čin je objasnio da će korisnici koji izaberu da plate bitkoinima proći isti proces plaćanja kao i regularni korisnici koji koriste kreditne kartice.