Bitfilm takmičenje počelo je juče, 29.8.2016. na Steemit-u. Korisnici ove decentralizovane društvene mreže mogu da glasaju za filmove koji im se najviše sviđaju.

Zašto na Steemit-u?

Steemit je jedna od prvih decentralizovanih društvenih mreža na kojoj možete zaraditi postavljanjem sadržaja online.

Suprotno od Reddit-a ili Facebook-a, koji su strogo cenzurisani, ova platforma koristi valutu – Steem, kojim se nagrađuju autori sa najboljim sadržajem. Korisnici mogu i da doniraju napojnice autorima.

Steemit je sličan PaymeaBit-u, ali PaymeaBit omogućava plaćanje samo u bitkoinima.

Aron Koenig, čija kompanija – Bitfilm organizuje nadmetanje, izjavio je za Cointelegraph:

“Uvek isprobavamo nove stvari, a Steemit deluje veoma interesantno. To može biti odličan način da reditelji zarade novac za svoj rad. Mislim da je Steemit dobar način da se ljudi upoznaju sa digitalnim, decentralizovanim novcem.„

Koenig je objavio na Twitter-u:

O takmičenju

Svakog dana u nedelji, Bitfilm će predstavljati film koji korisnici mogu pogledati i kasnije glasati za njega. Svaki korisnik ima pravo da glasa samo jednom, a svaki sakupljeni steem te nedelje će ući u nedeljni džekpot.  Najbolji film nedelje – „Bitfilm of the Week“ dobiće 70% od nedeljnog džekpota.

Nakon 3 meseca, svi nedeljni pobednici će se nadmetati za titulu “Bitfilm of the Season“.

Koenig je objasnio:

“Prvih nekoliko nedelja predstavljaćemo pobednike dosadašnjih Bitfilm Festivala. To su odlični, već dokazani filmovi. Iako nisu novi, siguran sam da ih mnogi Steem-ianci nisu videli do sada, jer su prikazani samo na specijalnim festivalima. Aktivno tražimo nove filmove koje bismo prikazali. Ukoliko ste film-mejker i želite da vaš film bude viđen, koristite ovaj formular kako biste učestvovali.“