Na WeAreDevelopers tehnološkoj konferenciji u Beču, Steve "Woz" Vozniak upoređivao je  Itirijumovu platformu sa Apple-om i izjavio da bi mogla da postane jednako uticajna, izveštava Forbes 18. maj.

Dok je držao govor na konferenciji, Vozniak je bio entuzijastičan u vezi Itirijuma (ETH), opisujući ga kao platformu sličnu Apple-ovoj. Izjavio je da na dugoročnom planu "Itirijum" može da postane jednako uticajan kao Apple. Dodao je:

"Itirijum me interesuje jer može da se razvija i zato što je platforma."

Prema Forbes-u, Vozniak se još ranije susreo sa bitkoinom i itirijumom, iako je izašao iz kriptovaluta početkom 2018. godine. Vozniak je rekao da još ima jedan Bitkoin (BTC) i dva Itirijuma (ETH) kako bi “elsperimentisao kladeći se na dve različite stvari”.

U četvrtak, u svom uvodnom govoru na konferenciji, Vozniak je nazvao blokčein "sledećom velikom IT revolucijom koja će tek da se dogodi”. Izjavio je da će blokčein i kriptovalute da ostvare svoj pun potencijal u narednih deset godina. U oktobru prošle godine, Vozniak je na konferenciji Money 20/20 u Las Vegasu izjavio da je Bitkoin bolji od zlata ili američkog dolara.

Nakon Apple-a, Vozniak je ostao deo tehnološkog sveta, osnivajući akademiju za kodiranje Woz Univerzitet, koji ima 31 centar za kodiranje širom SAD-a.


 

Pripremio: Nikola Mosurović