Striming usliga u vlasništvu Amazona, Twitch, je uklonila bitkoin (BTC) i bitkoin keš (BCH) kao opcije plaćanja za pretplatu. Promenu je prijavio korisnik Reddit-a 23. marta.

Korisnik je primetio da je Twitchnudio opcije plaćanja u BTC i BCH koje koristi BitPay kao procesor plaćanja, ali je u prethodnih nekoliko nedelja “uklonjen kao metod plaćanja za sve zemlje”. Jedan korisnik, naizgled ogorčen, je primetio da su otkazali sve njihove Twitch pretplate i poslali pomoćnu uplatnicu na adresu kompanije.

Drugi korisnik Reddit-a je 20. marta tvrdio da je Steamlabs, popularni softver za striming koji se koristi od strane korisnika Twitch-a,  uklonio podršku za kriptovalute. Prema navodima korisnika, nova verzija softvera koja je nedavno puštena u rad ne sadrži podršku za donacije u kriptu.

Twitch nije odgovorio na zahtev Cointelegraph-a za komentar do trenutka objavljivanja članka.

U junu 2018, jedan od vodećih sajtova za rezervaciju putovanja Expedia.com je potvrdila Cointelegraph-u da je prestala da prihvata bitkoin kao metod plaćanja za hotele ili letove.

Kako je objavio Coointelegraph u avgustu 2016. godine, Twitch je ranije ponudio bitkoin kao opciju plaćanja koristeći Coinbase za obradu plaćanja.

U septembru prošle godine, bivši izvršni direktor kompanije, Metju Dipietro, se pridružio kripto startapu Kin Ecosystem Foundation kao direktor marketinga.