27% ispitanih građana Ujedinjenog Kraljevstva nada se da će kriptovalute dobiti “primenu u realnom svetu”, prema nedavnom istraživanju kripto berze CEX.io sa sedištem u Velikoj Britaniji, prenosi BTCManager 27. juna.

CEX.io je pružio BTCManager-u rezultate nedavne ankete usredsređene na nivo usvajanja, primene i očekivanja vezanih za digitalne valute u Velikoj Britaniji. Izveštaj - koji je pripremljen u saradnji s londonskom istraživačkom firmom qriousli - ističe odgovore od 1.013 ispitanika.

Prema istraživanju, 32% ispitanika je reklo da bi želeli da tehnologija bude bolje integrisana sa "svakodnevnom tehnologijom" kao što su aplikacije za plaćanje i mobilno skladištenje, dok je 27% otkrilo da žele da vide kripto u “stvarnim primena kao što su plaćanje kreditnim karticama ili slanje novca u inistranstvo”.

Na pitanje zašto poseduju kripto, 21% ispitanika je reklo da su kupili iz radoznalosti, 18% navodno voli da trguje, a 21% je čekalo rast cene. 43% anketiranih je imalo bitkoin (BTC), što je činilo novčić dominantnim među 13% koji su rekli da poseduju neku drugu kriptovalutu.

28% onih koji nisu imali nijednu digitalnu valutu rekli su da će kupiti kripto ako ga bolje razumeju, 12% ako bi znali kako da ga sigurno čuvaju, 11% bi posedovalo kripto ako bi njime mogli da kupe robu u stvarnom svetu, a 7% bi kupilo da postoji lakši način za kupovinu.

Istraživanje koje je sprovela moskovska kompanija za sajber bezbednost, Kaspersky Lab, pokazalo je da 19% ljudi globalno kupuje kriptovalute.

Prema izveštaju, 81% svetske populacije nikada nije kupilo kriptovalute, dok je samo 10% ispitanika izjavilo da "u potpunosti razumeju kako kriptovalute funkcionišu".

U maju, finansijska konsultantska kompanija ‘deVere Group’ iz Dubaija objavila je razultate istraživanja koji su pokazali da je 68% bogatih u svetu već investiralo ili planira da investira u kripto do kraja 2022. godine.