Prema istraživanju Cayman Alternative Investment Summit (CAIS) iz 2019. godine, investitori smatraju da kriptovaluta predstavlja balon. Rezultati ankete su dati u saopštenju za medije sa Cointelegraph-om od 25. februara.

Kako bi pripremili istraživanje, istraživači su navodno ispitali oko 100 alternativnih investitora i menadžera, koji su učestvovali na šestoj godišnjoj konferenciji CAIS-a od 6. februara do 9. februara 2019. Godine.

Studija je pokazala da 45% anketiranih investitora smatra da je digitalna valuta klasa imovine koja trenutno najviše predstavlja balon. 20, 19 i 16 procenata ispitanika reklo je da misle da američke akcije, leveridž tržište pozajmica i privatni krediti predstavljaju balon.

Na pitanje o tehnološkim promenama od kojih se najviše očekuje da će uticati na tržište, 45% ispitanika navelo je automatizaciju i mašinsko učenje, dok 38% njih veruje da će blokčein imati najveći uticaj na globalnom nivou.

Ranije u februaru, šef za globalna istraživanja u Bitwise Asset Management-u i predsednik ETF.com-a, Met Hogan je rekao da postoji mnogo onoga što on definiše kao lošu aktivnost vezanu za balone u kripto industriji koja se trenutno "raščišćava". U istom trenutku, Hogan je naglasio da je on "daleko više optimističan u vezi kripto sredstava" nego u vezi blokčeina.

U intervjuu za Bloomberg TV, Majk Novograc, bivši partner Goldman Saksa i osnivač kripto trgovačke banke Galaxy Digital, tvrdio je da se "nećemo povući pred balonom", navodeći 8.000 dolara kao izvodljivu srednjeročnu cenu za bitkoin (BTC). Razmišljajući o dugotrajnoj kripto zimi, Novograc je podsetio da je prošla godina pokazala "koliko bolni mogu biti baloni".