Nova studija kripto finansijske kompanije Circle, objavljena 12. septembra, pokazuje da žene milenijalci investiraju u kriptovalute upola manje u odnosu na muškarace.

Istraživanje je prikupilo odgovore od preko 3.000 osoba milenijalaca, generacije Xers i bejbi bumera u Sjedinjenim Državama, koje pokrivaju pitanja kao što su investicije, procene vezane za rizik i stavove prema novim klasama imovine kao što je kripto.

Prema anketi, 25% milenijalaca kaže da su zainteresovani za kupovinu digitalnih valuta u narednih 12 meseci, što ih sa 10% više izdvaja od drugih generacija. Sa rodne perspektive, 17% muškaraca u tri generacije ima plan da kupi kripto, dok samo 8% žena deli iste planove.

Istraživanje je pokazalo da je 71% milenijalaca investiralo manje od 1.000 dolara u digitalne valute, od čega je 42% investiralo manje od 500 dolara i 29% investiralo je između 500 i 1.000 dolara. 29% milenijalaca uložilo je preko 1.001 dolar.

Što se tiče rizika povezanih sa kripto investicijama, mlađi investitori i muškarci u tri generacije su se pokazali smelije, a bejbi bumeri su oprezniji. 42% muškaraca milenijalaca se navodno naziva "agresivnim" investitorima, u poređenju sa 27% žena milenijalaca, dok je među Xers generacijom, 34% muškaraca i 19% žena izabralo isti odgovor.

Iako su žene i dalje nedovoljno zastupljene u kripto ekosistemu, istraživanje tržišta Londonske blok berze ranije ovog leta pokazalo je da se broj žena koje razmišljaju o kripto investiranju udvostručio od početka godine. Anketa je takođe otkrila da žene imaju 50% manje verovatnoća da će patiti od "FOMO" (strah da ne propuste) i pristupiti strateškom ulaganju.

Krajem avgusta, istraživački servis YouGov Omnibus sproveo je kripto istraživanje među milenijalcima. Rezultati istraživanja pokazuju da je 79% amerikanaca svesno barem jedne kriptovlute. Milenijalci su skoro podjednako podeljeni između zainteresovanih (48%) i nezainteresovanih (50%) za kriptovalute.

34% ispitanika u YouGov Omnibus istraživanju ne smatraju da će kripto postati naširoko prihvaćeni, dok milenijalci pokazuju najpozitivniji pristup kriptovalutama, od čega 44% predviđa šire usvajanje.


 

Pripremio: Nikola Mosurović