Payment21 je prva bitkoin kompanija koja je u potpunosti uskladila regulativu prema švajcarskom finansijskom zakonodavstvu.

Moving Media je objavio u utorak da je kompanija dobila licencu pod nazivom Direktan subordinaran finansijski posrednik (DSFP).

Ovu licencu izdaje Švajcarski nadzorni organ za finansijska tržišta kao partner koji vrši nadzor AML i KYC regulative.

Do licenca se došlo nakon “više od godinu dana znatnih napora i ulaganja”. Bernhard Koufman, direktor za upravni postupak, je komentarisao:

“Mi smo posvećeni ispunjenju zakonskih uslova švajcarskog finansijskog tržišta. Naše rešavanje pitanja usklađenosti obogaćuje digitalni ekosistem i ukazuje na to da je švajcarsko zakonodavstvo prihvatilo konkurentnost u finansijskim uslugama i instinski podstiče finteh inovacije u digitalnoj eri.”

Koufman ukazuje na trenutno raspoloženje u Švajcarskoj oko povećanja učešća tradicionalnih i kripto investitora u bitkoin ekosistemu.

Početkom jula, dve banke u Švajcarskoj su počele da prihvataju bitkoin i iter, dok su neki zakonodavci na lokalnom nivou omogućili plaćanja komunalnih usluga pomoću kriptovaluta.

Koufman je dodao:

“Licenciranje vlade je presudno kada se uspostavlja platni promet. Službeno odobrenje u vodećem evropskom finansijskom centru poput Švajcarske je ključni diferencijal u konkurentskom pejzažu.”

Payment21 ima za cilj da se proširi na druge sektore koje pokrivaju kriptovalute, pružajući OTC posredovanje investitorima u okviru koji se trenutno sprovodi.