Švedska kompanija za digitalni marketing lansira mrežu za oglašavanje zasnovanu na blokčeinu

Švedska kompanija za digitalni marketing Tradedoubler lansira platformu baziranu na blokčein tehnologiji kako bi povezala izdavače sa oglašivačima, navodi se u saopštenju za medije objavljenom 27. februara.

Digitalna mreža za oglašavanje, koja će služiti kao decentralizovana baza  podataka, omogućava automatizovanu i transparentniju interakciju između oglašivača i izdavača ili veb-sajtova koji žele da ih oglašavaju. Platforma bi trebalo da bude lansirana 20. marta 2019. godine, dok će druge funkcionalnosti biti uvedene u drugoj polovini 2019. godine.

Interfejs izdavača, koji će biti prvo raspoloživo rešenje, uključuje fjučerse kao što su feedovi proizvoda, deeplink generator, centar za podršku i optimizovani generator izveštaja. Tradedoubler tvrdi da će to omogućiti kompanijama da donose brže odluke kako bi povećale svoje prihode.

Korisnici će navodno biti u mogućnosti da integrišu platformu sa svojim vlastitim uslugama ili da razviju sopstvene poslovne aplikacije zasnovane na postojećem ekosistemu.

Tradedoubler veruje da će „otvorena platforma sa globalnim API-jem“ doprineti lansiranju inovativnijih proizvoda, podstičući „novu generaciju partnerskog marketinga“.

Kako je ranije saopštio Cointelegraph, Adblock Plus developer, Eyeo GmbH lansirao je blokčein ekstenziju, Trusted News, kako bi otkrio lažne vesti i shodno tome etiketirao sajtove. Adblock navodno planira da prebaci bazu podataka za projekat u itirijum (ETH) blokčein, i da izda MetaCert tokene za praćenje nagrada za one koji koriste ovo rešenje.

 

Pripremila: Majda Petrović