Program za razvoj kripto softvera KryptoPal će sarađivati sa švajcarskom nevladinom organizacijom help2kids kako bi obezbedio softver za prihvatanje kriptovaluta, navodi se u saopštenju za javnost podeljenim sa Cointelegraph-om 26. juna.

Help2kids pruža hranu, zdravstvenu zaštitu i obrazovanje za decu iz Malavija i Tanzanije, sa 750 dece u help2kids programu iz najvećeg grada Tanzanije Dar es Salama.

KryptoPal će postaviti javni ključ i proći kroz KYC (Know Your Customer) uputstva i proveru pozadine za svaki help2kids projekat. Jednogodišnji pilot program za kripto donacije sa help2kids-om će omogućiti praćenje svih donacija, omogućavajući donatorima praćenje svojih donacija "sve do stvarne upotrebe tog novca u Africi".

U saopštenju se navodi da je konačni cilj da se program proširi na Aziju i Južnu Afriku.

Frenk Hakendžos, predsednik i osnivač help2kids-a, rekao je da bi prihvatanje kripto donacija moglo da im omogući:

"[Smanjenje] naših troškova za 10%, što nam omogućava da 90% naših donacija pošaljemo deci u nevolji."

Donacije u kriptovalutama su dostupne za razne dobrotvorne organizacije širom sveta. UNICEF u Australiji je ponudio posetiocima svoje veb stranice opciju da rudare kriptovalute pomoću računarske snage u dobrotvorne svrhe, a Pineapple fond, humanitarna organizacija koja prihvata samo bitkoin (BTC), objavila je u maju da je završila sa poklanjanjem svojih 5.104 BTC-a raznim humanitarnim organizacijama.

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić