Švajcarski proizvođač kripto novčanika Tangem je obezbedio 15 miliona dolara od japanskig finansijskog giganta SBI Group-a, potvrdila je kompanija u saopštenju za medije 21, januara.

Tangem koji je počeo sa izdavanjem svog prvog novčanika u junu 2018. godine, ima za cilj da poveća usvajanje kriptovaluta tako što će omogućiti da sredstva mogu da se troše slično poput konvencionalnih pametnih kartica koje se često koriste u transportu i plaćanjima.

Prodaja karata i plaćanje sada će činiti dve ciljne industrije za koje se Tangem nada da će iskoristiti za širenje kripto pametnih kartica. Kompanija je takođe saopštila da razmatra distribuciju tokena putem ICO projekta, identitet i mere protiv falsifikovanja.

"Sa ovim dodatnim ulaganjem 2019. godine, moći ćemo da proširimo ponudu naših proizvoda u drugim industrijama i pružimo bolju podršku kompanijama koje prihvataju ideju o fizičkoj distribuciji blokčein sredstava", izjavio je suosnivač Andrej Korenjik u saopštenju za medije.

Iako je Tangem relativno nov projekat, investicija označava samo još jedan izlaz za SBI u sferu kriptovaluta.

Kako je izvestio Cointelegraph, kompanija je trenutno duboko uključena u širenje svog prisustva u različitim aspektima industrije, od otvaranja sopstvene berze u Japanu do rada sa bankama na blokčein alatkama.

SBI-jeva kripto podružnica, SBI Crypto Investment, isti entitet koji stoji iza finansiranja Tangema, prošle sedmice je najavio da će izvestan iznos biti usmeren ka švajcarskom startapu za novčanike, Breadwinner AG.