Njujorško Odeljenje za finansijske usluge (DFS) dodelilo je BitLicense licencu institucionalnoj kripto trgovinskoj platformi Tagomi Trading, navodi se u zvaničnom saopštenju za medije 27. marta.

Tagomi Trading, podružnica Tagomi Holdingsa, sada je zakonski ovlašćena da trguje kripto imovinom i da se bavi prenosom novca. Kompanija ima pravo da ponudi usluge preusmeravanja i izvršavanja naloga za virtuelne valute koje nisu hartije od vrednosti, uključujući bitkoin (BTC), itirijum (ETH), lajtkoin (LTC) i bitkoin keš (BCH), navodi se u saopštenju.

Matična kompanija firme, Tagomi Holdings, pokrenuta je od strane osnivača kompanije PayPal, Petera Tila, u decembru 2018. godine. Kompanija predstavlja elektronsko posredovanje za digitalnu imovinu koja nudi izvršenje transfera na različitim tržištima, upravljanje kapitalom, izveštavanje nakon trgovanja, kao i usluge poravnanja i kastodi usluge.

Uz to, Tagomi Trading je institucionalna platforma za agregaciju za trgovanje virtualnim valutama i izvršava transakcije na više mesta likvidnosti, objašnjava DFS.

Tagomi BitLicense akvizicija dolazi nakon nedavnog završetka runde finansiranja od 12 miliona dolara, sa novim investitorima koji podržavaju fond Paradigma i giganta kripto sektora Pantera Capital. Nakon završetka investicione runde, finansiranje kompanije iznosilo je 28 miliona dolara.

Pošto je DFS počeo da reguliše kripto tržište još 2015. godine, autoritet je odobrio 18 BitLicenses lincenci. U novembru 2018, regulator je izdao BitLicense za NYDIG Execution, podružnicu New York Digital Investment Grupe.

 

Pripremila: Majda Petrović