Tajvan planira da objavi nacrt regulative za ICO projekte do juna 2019. godine, objavio je 23. oktobra lokalni dnevni list na engleskom Tajpej Tajms.

Publikacija navodi planove kompanije Wellington Koo, predsedavajućeg tajvanskog finansijskog regulatora - Finansijskog nadzornog odbora (FSC) - koji je govorio na sastanku Odbora za finansije.

"Što više regulišemo, to novo ekonomsko ponašanje gubi više", rekao je učesnicima sastanka 22. oktobra.

ICO projekti su stvorili napetost u svim međunarodnim pravosudnim sistemima, želeći da izbegnu izlaganje potrošača prevarama. Lokalno, Kina je u potpunosti zabranila projekte, a zabrana je takođe bila na snazi u Južnoj Koreji od septembra prošle godine, ali sada može da se desi preokret.

Međutim, u oktobru prošle godine Tajvan se odlučili da direktno ne reguliše kriptovalute ili ICO, dok su u aprilu ove godine vlasti potvrdile da će koristiti postojeće zakonodavstvo protiv pranja novca (AML) za upravljanje sektorom.

Uprkos Koovoj izjavi o regulaciji ICO-a, Tajvan ipak ne planira "sprečavanje kreativnosti i produktivnosti povezanih sa kriptovalutama", nastavio je Tajpej Tajms, pod uslovom da ne predstavljaju hartije od vrednosti.

 

 

Pripremila: Majda Petrović