Vodeća američka agencija za posredovanje TD Ameritrade ne negira potencijalno uključivanje kriptovaluta poput XRP-a u svoju platformu.

Jedan od prvih korisnika originalne bitkoin (BTC) platforme za trgovanje fjučersima, TD Ameritrade očigledno ostaje pozitivan u pogledu više potencijalnih inicijativa u kripto.

TD Ameritrade nagoveštava više kripto usluga zasnovanih na povratnim informacijama klijenta

U tvitu od 29. decembra, TD Ameritrade je nagovestio da nastavlja istraživanje tržišta kriptovaluta, odgovarajući na pitanje da li kompanija planira da podrži kriptovalute poput XRP-a.

"Hvala na interesovanju! Trenutno nudimo bitkoin fjučerse na CME. Mi ćemo i dalje pratiti tržište i razmotriti dalje mogućnosti za unapređenja.“

Cointelegraph je kontaktirao 30. decembra, a portparol TD Ameritrade nije otkrio više detalja o potencijalnom uključivanju XRP-a, samo napomenuvši da će se novi proizvodi i usluge dodati na osnovu povratnih informacija od klijenata. Predstavnik je rekao:

„Uvek ocenjujemo nove proizvode i usluge na osnovu povratnih informacija klijenata.“

Brokerski gigant Charles Schwab je kupio TD Ameritrade krajem novembra 2019. godine

Vest se pojavila nakon što je TD Ameritrade krajem novembra 2019. godine kupio Charles Schwab u ugovoru o svim deonicama u vrednosti od 26 milijardi dolara. Kako su iz Schwab-a i zvanično najavili, akvizicija je stvorila kompaniju u iznosu od 5 biliona dolara pod upravljanjem.

Nakon kupovine,  berza kriptovaluta ErisX (u vlasništvu TD Ameritrade) je pokrenula sopstvene fizički pokrivene terminske bitkoin ugovore 17. decembra 2019. Puštanjem proizvoda kompanija je dozvolila investitorima da dobiju stvarnu kriptovalutu, a ne novčani ekvivalent za trgovanje.

Kompanija je već nagovestila dodatak XRP-a krajem 2018.

TD Ameritrade je već nagovestio o potencijalnom dodavanju XRP-a još u decembru 2018. Kompanija je tvitovala u to vreme:

„I dalje istražujemo prostor #XRP - pratite nas za dodatne informacije. Naš tim naporno radi na tome da se ovakve stvari dogode."

U julu 2019. izvršni direktor TD Ameritrade i predsednik Tim Hoki je rekao da su digitalne valute ponovo postale predmet sve većeg interesovanja investitora i trgovaca. Prema navodima izvršne vlasti, novo zanimanje za kriptovalute pokrenuo je Fejsbukov stejblkoin libra, kao i bitkoin koji je porastao iznad 13.000 dolara u junu 2019. godine.

Pored toga, Hoki je tada otkrio da planira da odstupi sa mesta izvršnog direktora, ali da će ostati izvršni direktor do februara 2020. godine.