Intel u saradnji sa Enigmom istražuje tehnologije koje čuvaju privatnost podataka

Platforma za decentralizovane aplikacije (DApp) Enigma će sarađivati sa Intelom na istraživanju privatnosti jer se priprema za pokretanje probnog blokčeina, obe kompanije su potvrdile 20. juna.

Enigma, koja je u septembru prošle godine završila inicijalnu ponudu novčića (ICO) od 45 miliona dolara, rekla je da će se saradnja fokusirati na "istraživanje i razvoj za unapređenje računarskih tehnologija koje čuvaju privatnost".

Platforma ima za cilj da obezbedi prvo okruženje za skalabilne end-to-end DApp tehnologije koje koriste prilagođenu tehnologiju privatnosti za zaštitu podataka "koja omogućava kompjuteski rad bez prekida".

"Enigma sa zadovoljstvom nastavlja saradnju sa Intelom kako bi unapredila svoje protokole i tehnologije privatnosti za javni blokčein, kao i širenje i jačanje partnerskih radnih odnosa", nagoveštavajući detalje o partnerstvu.

Najavljujući uključenje Intela u Enigmin razvoj privatnosti na događaju Cyber Week 2018 u Tel Avivu sledeće nedelje, Rik Ečeveria, potpredsednik korporacije za softver i usluge i generalni menadžer, pojavio se isto tako zadovoljan u pogledu poboljšanja tog delokruga blokčeina.

"Sigurnost je ključna za strategiju naše kompanije i treba podupreti fudamentalnost za sve radne zadatke, posebno one koji su usredsređeni na podatke kao veštačka inteligencija (AI) i blokčein", napisao je u odvojenoj objavi kompanije Intel, nastavljajući:

"Nastavićemo sa inovacijama i učiniti da naš silicijum bude aktivan učesnik u životnom ciklusu odbrane od opasnosti."

Ovaj potez predstavlja korak dalje u uključivanju Intela u blokčein sektor, što već obuhvata više industrija, uključujući zdravstvenu zaštitu i partnerstva, kao što je virtuelna hardverska valuta firma Ledger.

 

Pripremio: Nikola Tasić