Koji faktori čine Teksas idealnom državom za bitkoin rudarenje i Blockchain marketing? Koliko je bitkoin okruženje idealno za stanovnike države?

Cointelegraph se obratio Robertu Gonzalesu vezano za probleme bitkoina i blockchain-a u Teksasu. Gospodin Gonzales, osnivač UTXO-a, (kompanije koja proizvodi opremu za bitkoin rudarenje iz Hjustona) izjavio je da je cilj kompanije povezivanje rudara sa trejderima.

CT: Kako biste ocenili razvoj bitkoin i blockchain tržišta u Teksasu?

Robert Gonzales: Teksas je još u razvoju što se bitkoina tiče i i dalje je idealna država za rad sa bitkoinom. Regulative za bitkoin u Teksasu čine ga pogodnim okruženjem za bitkoin biznise.

CT: Postoje li neki neobični problemi sa kojima se suočavaju bitkoineri u Teksasu?

RG: Do sada, nisam naišao na probleme vezane za bitkoin biznise u Teksasu.

CT: Da li postoje bilo kakvi zakoni ili licence za bitkoin ili blockchain?

RG: Da, od kako rudarimo bitkoine sa našim partnerima koji nam pomažu, neophodna je odgovarajuća dozvola za to. Ukoliko rudarite bitkoine možete ih prodati bez dozvole za transmitera novca, ali samo ukoliko ih prodate rezidentima Teksasa. Tu naša kompanija UTXO stupa na scenu. Pojedinci ili biznisi mogu kupiti bitkoine za manje od sat vremena i to potpuno novogenerisane bitkoine.

CT: Kakav je odnos banaka i bitkoin/blockchain kompanija u Teksasu?

RG: Banke rade po federealnim smernicama i propisima, a mi težimo da bankama kažemo precizno šta radimo, tako da one razumeju i za sada smo na istoj strani. Većina našeg poslovanja je keš, što sastanci, što depozit na bankovnim računima.

CT: Koliko BTM-ova postoji u Teksasu?

RG: U Teksasu postoji ukupno oko 10 bitkoin ATM-ova. Jedini problem sa korišćenjem ATM-ova je njihovo održavanje, ali taj problem se brzo rešava.

CT: Koliko biznisa prihvata bitkoine u Teksasu, za koje znate?

RG: To je odlično pitanje. U Hjustonu znam za mnogo kafića koji prihvataju bitkoine. Većina korisnika kupuje bitkoine i čuva ih kao investiciju.

CT: Koliko je lako zameniti bitkoin u FIAT valute u Teksasu?

RG: Rekao bih da je prilično lako, skoro podjednako lako kao i kupovina bitkoina preko nas. Obično ljudi koji kupuju bitkoine od nas ne pitaju gde mogu da ih unovče. Postoje i dvosmerni ATM-ovi, na kojima je moguće zameniti bitkoine za keš.