Investitori: Telegram izbacuje “test verziju” blokčein platforme TON

Enkriptovana mesindžer usluga Telegram će objaviti test verziju svoje platforme TON bazirane na blokčeinu "ove jeseni", prema ruskom medijiu Vedomosti od utorka, 16. oktobra.

Govoreći o objavi, investitori su "potvrdili" autentičnost cirkularnog mejla poslatog učesnicima TON-ove inicijalne ponude novčića (ICO) početkom septembra.

U cirkularnom mejlu, kompanija je navela da je komponenta blokčein platforme trenutno u razvoju, sa "70%" proizvoda koji je već završen, navodi se u objavi.

Jednom u funkciji, TON će takođe iskoristiti svoju kriptovalutu, Gram, i formiraće "novi način razmene podataka".

Telegram je privukao značajnu pažnju ranije ove godine, kada je uložio skoro 1,8 milijardi dolara u TON i njegovu trenutnu aplikaciju mesindžera putem dve privatne ICO ponude, tokom predprodaje.

Nakon uspeha prikupljanja sredstava, u maju su rukovodioci naknadno otkazali planiranu javnu fazu prikupljanja sredstava.

Ruski mediji su takođe nagađali u to vreme kako su pokušaji vlasti da blokiraju pristup Telegramu u celosti za stanovništvo zemlje rezultat ICO-a i planira puštanje Gram-a, a nezvanično objašnjenje da je ova služba ignorisala zakone o razmeni podataka.

Izvršni direktor Pavel Durov odbio je da komentariše kada je upitan od strane Vedomosti kako bi potvrdio vremenski okvir za puštanje TON-a.

 

Pripremio: Nikola Mosurović