Novčić teter bi trebalo da bude “više transparentan” oko svog poslovanja, rekao je kripto investitor i preduzetnik Majkl Novogratc za Blumberg 18. oktobra.

Govoreći za intervju, Novogratc, čija je Galaxy Digital Investment kompanija veoma aktivna u svetu kriptovaluta, je rekao da preferira druge novčiće koji su povezani za američki dolar koji imaju poznate bankarske račune.

“Mislim da teter nije odradio dobar posao kada je u pitanju transparetnost,” rekao je vezano za teterove ofšor aktivnosti.

“Koncept stabilnog koina ima smisla,” rekao je Novogratc i izdvojio gemini dolar Vinklevos blizanaca koji je pokrenut u septembru.

Teter je postao izvor kontraverzi ove nedelje posle čega je izgubio priključak sa dolarom.

Trenutno, USDT trguje po ceni od oko 0,975 dolara, dok je u jednom trenutku pao na čak 0.91 dolara.

Problem je nastao kada je kripto menjačnica Bitfinex, čiji je izvršni direktor i izvršni direktor tetera, bila optužena za nesolventnost, što su čelnici firme kasnije demantovali.

Tokom trajanja istrage, veliki deo USDT-a koji je bio na Bitfinex-u je prebačen na teterov trezor, što je dovelo do dodatnih sumnji.

Komentarišući podatke od investicione banke Element Group, CNBC-ov kripto trgovac Ran Neuner je zaključio da je Bitfinex izgubio “veliki broj korisnika.”

Prema podacima, na Binance-u je trenutno najviše USDT-a, dok ga prate Poloniex i Huobi.


 

Pripremio: Stevan Kostić