Fondacija Tezos je najavila da će održati svoj prvi zvanični poziv za podnošenje predloga za  otvoreni proces donacija, navodi se u saopštenju objavljenom 13. jula.

Prema saopštenju, javni poziv tezosa za dodelu bespovratnih sredstava biće napravljen u avgustu ove godine i odredio je tri glavna područja kao početni cilj. Ovo uključuje "istraživanja koja dopunjuju tezos protokol i srodne tehnologije", "razvoj alata i aplikacija za podršku ekosistemu tezos" i "napori za jačanje i negovanje rastuće tezos zajednice".

U okviru inicijative, Fondacija će, navodno, pozivati članove zajednice, institucije, programere i druge koji bi bili zainteresovani za prijavljivanje za stipendije. Svi predloženi projekti trebalo bi da se odnose na jednu od tri kategorije i biće pregledani mesečno i ocjenjivani od strane Odbora Tezos fondacije.

30. juna, tezos je pokrenuo svoju beta mrežu, nazivajući taj potez "tačka preloma" za projekat. Od tog trenutka korisnici mogu početi sa validacijom blokova ili "pečenjem" nakon prvih sedam ciklusa, za koje se procenjuje da će biti za oko tri nedelje od pokretanja. Prema tezosovoj veb stranici, betanet se pokreće u iščekivanju šireg pokretanja mreže u budućnosti.

Prošlog meseca Fondacija je najavila i uvođenje KYC i AML procedure za ulagače, posebno za one koji traže učešće u ICO projektima. Taj potez se susreo sa negativnom reakcijom zajednice.

 

Pripremila: Majda Petrović