Tajlandska Komisija za hartije od vrednosti je ažurirala listu kriptovaluta pogodnih za upotrebu u inicijalnim ponudama novčića (ICO) i trgovinskim parovima. U zvaničnoj izjavi tajlandskog SEC-a objavljenoj 28. februara.

Do sada, bitkoin (BTC), itirijum (ETH), ripl (XRP) i stelar (XLM) se mogu koristiti za gore navedene svrhe kada se poštuju propisi u Tajlandu. U ovoj izjavi Komisija obaveštava javnost da su bitkoin keš (BCH), itirijum klasik (ETC) i lajtkoin (LTC) dodati na listu.

Na kraju, u izjavi se takođe navodi da prisustvo bilo koje kripto imovine na listi ne čini je zakonskim sredstvom plaćanja.

Kao što je Cointelegraph nedavno objavio, Nacionalna zakonodavna skupština Tajlanda je zvanično odobrila izdavanje tokeniziranih vrednosnih papira na blokčeinu putem izmene i dopune Zakona o vrednosnim papirima i berzama; ove promene će stupiti na snagu krajem ove godine.

Takođe, Nacionalni centar za elektroniku i kompjutersku tehnologiju (NECTEC) Tajlanda je u januaru objavio da su razvili blokčein tehnologiju za elektronsko glasanje. Prema NECTEC-u, kada se jednom usvoji 5G, svi glasovi biće povezani sa novom tehnologijom.

U decembru prošle godine, Tajlandski SEC je objavio da planira javno pretres u cilju oslobađanja od pravila koja predstavljaju prepreku ICO projektima.

 

Pripremila: Majda Petrović