Tajlandski finansijski regulator, Komisija za hartije od vrednosti i berzu (SEC) je potvrdio da je 5 ICO projekata spremno da prikupi sredstva po novoj regulativi koju je ova država donela, prenosi lokalni mediji Bangkok Post 13. juna.

Poštujući novu regulativu o kriptovalutama koja je stupila na snagu 14. maja, ICO projekti će morati da se registruju kod regulatora kao i da poštuju niz drugih zakona.

Prema izjavi Thawatchai Kiatkwankul-a, direktora korporativnog finansiranja na odeljenju za deoničare SEC-a, od 50 projekata koji su se prijavili samo njih 5 je spremno za rad po novoj regulativi.

"Projekti koji mogu lako da se provere i koji imaju neke komercijalne atribute vezane za njih će biti razmatrani kao fondovi",  rekao je Thawatchai za Bangkok Post.

Tajland sada zahteva svakom entitetu koji je povezan sa kriptovalutama da se registruje kod SEC-a u roku od 90 dana, počev od 14. maja.

Ovde spadaju "ICO projekti, menjačnice za kriptovalute, brokeri i posrednici koji imaju veze sa razmenom kriptovaluta", potvrđuje Bangkok Post.

Prošlog meseca, tajlandski SEC je održao sastanak povodom novih pravila, obzirom da je bilo dosta pitanja od strane poslodavaca na koje se nova regulativa odnosi.


 

Pripremio: Stevan Kostić