Prošlog vikenda, tačnije 27. i 28. aprila 2018., na splitskom Ekonomskom fakultetu održana je prva međunarodna konferencija o blokčein tehnologiji - BlockSplit.

Konferencija je okupila 500 programera i poduzetnika koji su se tokom dva dana, kroz radionice i predavanja, bliže upoznali s navedenom brzorastućom tehnologijom, najpoznatijom po tome što je omogućila razvoj kriptovaluta.

Osim mnogobrojnih učesnika, konferencija je privukla ukupno 28 renomiranih predavača, među kojima se ističu poznati pojedinci iz svijeta blokčein tehnologije, kao što su Peter Todd (Bitcoin developer), Sandra Ro (COO UWINCorp) i Paul Janowitz (Monero kriptovaluta).

Osim prilike za edukacijom, konferencija je zainteresovanima pružila i odličnu platformu za povezivanje s domaćim i međunarodnim programerima i preduzetnicima te na taj način povećala blokčein zajednicu, što je i bio cilj konferencije.

Zahvaljujući podršci ICT Županije i Centra izvrsnosti SDŽ, omogućene su besplatne karte i smeštaj svim zainteresovanim studentima, koji su na ovaj način dobili novu priliku za učenje i razvoj.

Organizatori iz Blockchain HUB-a Splita poručuju:

“Organizacijom ovakve konferencije u Splitu i Hrvatskoj pokazali smo da idemo u korak s vremenom, odnosno da prepoznajemo i pratimo razvoj tehnologije, te smo Split pozicionirali na kartu kripto gradova. Zahvaljujemo suorganizatorima - splitskom Ekonomskom fakultetu, Hotelu Split i Klubu mladih Split, što su nam pomogli iznijeti ovaj veliki i značajni projekt. Vjerujemo kako se vidimo i dogodine u još većem broju“.