Blockchain Hub Split, organizacija koja okuplja blokčein zajednicu u Splitu, organizuje prvu BlockSplit konferenciju, koja ima za cilj da okupi 600 programera i preduzetnika. Konferencija će se održati od 27. do 28. aprila 2018. na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

BlockSplit konferencija je jedinstvena prilika za sve programere i preduzetnike koji u budućnosti žele da rade u ovoj brzo rastućoj tehnologiji i da pokrenui uspešne blokčein projekte. Cilj konferencije je da učesnicima omogući uvid u razvoj i primenu blokčein tehnologije kako bi zatim mogli da nastave sa razvojem projekata unutar svojih zajednica.

Konferencija će organizovati niz programerskih i poslovnih radionica, prezentacija te prilika za umrežavanje. Prvog dana konferencije će biti organizovane radionice, dok je drugi dan rezervisan za predavanja eminentnih predavača iz sveta blokčein tehnologije. Radionice su osmišljene na način da obuhvataju najvažnije delove blokčein tehnologije, a uz iskusne mentore, svakom  programeru će pružiti znanja i veštine potrebne za razvoj sopstvenih blokčein projekata. Drugi dan donosi napredna predavanja o programerskim temama (Development talk track) i sveobuhvatna predavanja o ekonomskim i poslovnim temama (Business talk track). Developmet talk će dati programerima uvid u mogućnosti primene ove tehnologije te izazove s kojima se mogu susresti, dok će učesnici na Business talk delu naučiti najbitnije o poslovnim modelima, marketingu i svemu onome što svaki projekt čini uspešnim. Business talk je idealan track za sve one koji nisu programeri, već preduzetnici ili žele da to postanu, a pritom su zainteresovani kako blokčein mogu primeniti na vlastito poslovanje ili pokrenuti posao u ovoj tehnologiji.

Programeri i preduzetnici će tokom dvodnevne konferencije imati priliku da čuju mentore i predavače koji su učestvovali u uspešnim blokčein projektima i na taj način stekli neprocenjivo iskustvo. Peter Todd (Bitcoin Core Contributor), Paul Janowitz (Community Lead u Monerou), Bruno Škvorc (CEO Bitfallsa), Alvaro Rodriguez (Direktor Marketinga u Bitboostu), Sulejman Sarajlija (Lead developer Altcoina), Vasja Bočko (CEO IRYO networka), Mislav Javor (CEO AMPneta), Luka Klancir (COO Async Labsa) i Andrew Lekar (Lead developer u Bitboostu) samo su neki od eminentnih predavača koje učesnici mogu da oćekuju na prvoj međunarodnoj konferenciji o blokčeinu u Hrvatskoj.

Konferenciju podržavaju Degordian, Bitfalls, Feria Projekt i Mauer Electronics, zatim Hotel Split kao organizator Barbeque Beach Party-ja i Ekonomski fakultet Split kao mesto gde će se održavati predavanja i radionice.

Ukoliko vas zanima blokčein tehnologija, želite da steknete nova znanja i da sutra pomerate granice u primeni ove tehnologije, pozivamo vas da se prijavite na konferenciju putem naše veb stranice http://blocksplit.io/.