Winklevoss IP, u vlasništvu Kamerona i Tajlera Vinklevos, uspešno je patentirao sistem za unapređenje sigurnosti digitalnih transakcija, na osnovu patentnog dokumenta koji je 10. aprila objavila američka Kancelarije za patente i žigove (SPTO).

Patent predstavlja novi sistem “poboljšane tehnologije kompjuterske sigurnosti” koji nastoji da prihvati “sistem, metod i programski proizvod za obradu sigurnih transakcija u klaud (cloud) sistemu” koji implementira zajedničke principe kriptografskog šifrovanja.

Kako tvde autori patenta, sistem bi obezbedio sigurno sredstvo za verifikaciju podataka kako bi sprečio “neovlašćeni pristup informacijama preko eksternih konekcija”.

Opisani računarski podsistem bi radio prvi zahtev za elektronskom obradom, potvrdio i dekriptovao prve potpisane podatke pre nego što bi proizveo drugi izlaz koji bi bio enkriptovan i prenet na drugi podsistem koji uključuje drugi privatni ključ.

“Sadašnji pronalazak može da obezbedi proveru da li je korisnik ovlašćen ili je autorizovana sesija korisnika, kao što su validni korisnički akreditivi i sesija koja nije vremenski ograničena.” Autentičnost bilo kog zahteva klijenta primljenog od korisničkog uređaja, može potvrditi računarski sistem. U drugim izvođenjima, komunikacija između podsistema računarskog sistema može se verifikovati korišćenjem proverenih verifikovanih računarskih metoda ovog pronalaska.”

Klaud računarski sigurnosni sistem kojeg su patentirali Vinklevos blizanci se može primeniti na njihovoj berzi kriptovaluta Gemini, koja je uvela u svoju ponudublok trgovanje” veće količine bitkoina (BTC) i itirijuma (ETH) van svojih redovnih narudžbenica od 12. aprila.