Huobi, treća po veličini kripto berza na svetu po obimu trgovanja, stvorila je novu berzu za trgovinu digitalnim valutama u SAD-u, izveštava Financial Magnates u petak, 8. juna.

Platforma dolazi preko novoosnovane kompanije u San Francisku pod nazivom HBUS, koja je, kao što je naglašeno u Medium tekstu ranije ove nedelje:

"... nije odeljenje"," podružnica ","ekspozitura" ili bilo koja vrsta "filijale" Huobi-ja. Niti je HBUS referenca za "Huobi US" ili bilo koju njegovu varijantu. HBUS je "ekskluzivni američki strateški partner Huobi-ja."

HBUS-ov 'Medium tekst, od 5. juna, označava "predotvaranje", pre-registraciju, pružajući svim korisnicima koji se prijave između 10. juna i 14. juna trgovanje bez naknade.

Zvanično početak rada zakazan je za 15. juna, iako vebsajt HBUS-a ukazuje na to da "ogromna potražnja" može odložiti lansiranje i apeluje na javnost da se prijave za bilten i njihov Telegram kanal preko kojih će biti obavešteni kada će registracija početi.

Huobi, koji je prvobitno osnovan u Kini, prvo je otkrio svoje planove da otvori kancelariju u San Francisku u januaru ove godine. Sada sa sedištem u Singapuru, snažno cilja na tržišta u inostranstvu, pokrenuli su južnokorejsku podružnicu i najavila planove za otvaranje kancelarije u Londonu.

Kontekst Sjedinjenih Američkih Država postavlja visoke zahteve za berze kada je zakonska regulativa u pitanju, a HBUS post ove nedjelje je naglasio da su svi njihovi zaposleni "edukovani" u oblastima borbe protiv pranja novca (AML) i protiv finansiranja terorizma (KYC) i bili su "obavezni da prođu testove" na te teme.

Kako se povezuje sa vodećim rivalskim kripto berzama Binance i OKEx, Huobi je aktivno preinačio svoje investicione proizvode i usluge, najavljujući lansiranje svog novog javnog blokčeina pre samo dva dana.

Ranije ovog mjeseca, Huobi je pokrenuo kripto trgovački fond (ETF), neku vrstu zajedničkog fonda koji deli vlasništvo nad osnovnim digitalnim sredstvima u akcijama. ETF se zasniva na nedavno lansiranom indeksu tržišta, koji prati deset najboljih berzi digitalnih sredstava za borbu protiv tetera (USDT).

2. juna, Huobi je ušao u partnerstvo kako bi pokrenuo investicioni fond iz Kine i Južne Koreje vredan 93 miliona dolara za blokčein startape, čiji je cilj bio podsticanje saradnje između ove dve zemlje.

 

Pripremila: Majda Petrović