Singapurska berza kriptovaluta Huobi najavila je kreiranje takozvanog "stejblkoin rešenja" u blog postu od petka, 19. oktobra.

Podešen da bude pušten u rad u petak, projekat poznat kao HUSD, biće sastavljen od Huobijevih stejblkoina, koji investitori mogu da koristite kao posrednike za interakciju sa četiri stejblkoina podržana dolarom koji se nalaze na listi berze.

Konkretno, Huobi će prihvatiti i skladištiti Paxos Standard (PAX), True USD (TUSD), USD Coin (USDC) i Gemini Dollars (GUSD), dajući korisnicima prikaz stanja u HUSD-u kao neku vrstu agregatora za sva četiri.

Prema postu berze Huobi, korisnici mogu da isplate isti stejblkoin koju deponuju ili biraju iz bilo koji druga tri.

HUSD-om će takođe moći da se trguje za druge kriptovalute, počevši od kontroverznog stejblkoina tetera (USDT), a zatim za bitkoin (BTC) i itirijum (ETH).

Komentarišući projekat, Huobi je naveo da će ga proširiti kako bi pokrili ostale stejblkoine u budućnosti.

"Pažljivo ćemo voditi računa o novim stejblkoinima koji se pojavljuju na tržištu i optimizovati za njih HUSD standarde", rukovodioci su pisali:

"Radujemo se što će više stejblkoina biti uključeno u HUDS sistem."

Huobi je ranije ove nedelje najavio listing gore navedena četiri stejblkoina podržana američkim dolarom, nakon sličnog poteza OKEx-a.

Huobi je trenutno treća po veličini kripto berza na globalnom nivou po dnevnom obimu trgovanja, sa oko 416 miliona dolara u prometu na dan do vremena pisanja.

 

Pripremio: Nikola Mosurović