Tržište derivata kripto berze Huobi sada podržava altkoin EOS, prema zvaničnom saopštenju objavljenom na Cointelegraph-u 28. decembra.

Huobi je trenutno treća berza kriptovaluta po prilagođenom volumenu na CoinMarketCap-u, sa oko 505 miliona dolara prometa u poslednjih 24h.

Trgovci će, kako se izveštava, moći kratkoročno i dugoročno da ulažu u EOS. Odluka o stvaranju ugovora o derivatima je deo "stalnih napora berze kako bi se odgovorilo na zahteve korisnika".

U vreme pisanja vesti, EOS se trguje na oko 2,35 dolara, što je pad za nešto više od 7% u roku od 24h.

Huobi je najavio lansiranje tržišta svojih derivata na konferenciji Cryptofrontiers u Njujorku u novembru. Trgovanje ugovorima omogućava korisnicima da kupuju i prodaju digitalne valute po unapred određenim cenama u određenom vremenu u budućnosti, dajući investitorima priliku da profitiraju i od tržišnih trendova naviše i naniže.

Kako je nedavno objavio Cointelegraph, OKEx, vodeća berza kriptovaluta na Malti, nedavno je lansirala novi derivat. Ovaj novi proizvod - nazvan Perpetual Swap - je virtuelni derivat koji omogućava korisnicima da spekulišu o budućim vrednostima BTC/USD. Perpetual swap-ovi navodno ne mogu da isteknu, što znači da se pozicije mogu održati na neodređeno vreme.

Nasdaq, druga najveća berza na svetu, planira da lansira svoj bitkoin (BTC) derivat, bitkoin fjučers, u prvoj polovini 2019. godine.

 

Pripremio: Nikola Mosurović