Kanadska medijska i informativna kompanija Tomson Rojters od sada će pratiti 100 najvećih kriptovaluta pomoću svojih alatki za praćenje podataka kretanja i stanja valuta. Nužni podaci će biti obezbeđeni putem partnerstva sa MarketPsych Data LLC-om - navodi se u saopštenju za javnost od strane WebWire-a 13. jun.

U martu, Tomson Rojters je dodao podatke o kretanju bitkoina na svoj MarketPsych Indices (TRMI), pribavljajući podatke skeniranjem više od 400 sajtova sa vestima i medijski povezanih sa kriptovalutama.

Novi paket koji će pratiti kretanje kriptovaluta TMRI-ija (TMRI 3.1), će pratiti više od 2.000 vesti i 800 sajtova društvenih medija zbog praćenja kretnje prvih top 100 kriptovaluta. U saopštenju za javnost se navodi da će TRMI 3.1 koristiti alate za vizuelizaciju i kvantativne rezultate istraživanja kako bi podržali trgovce u cilju razlikovanja značajnih tema.

U aprilu ove godine je istraživanje Tomson Rojtersa pokazalo da je jedna od pet finansijskih firmi u istraživanju izrazila interesovanje da se u narednoj godini proširi na industriju kriptovaluta, procenjujući da će još 56 firmi želeti da se priključi do oktobra.

Pradip Menon, direkor investicionog savetodavnog organa u Tomson Rojtersu, navodi da je prelazak na kripto u finansijskom sektoru podstakao novo unapređenje:

"Zbog dodavanja alata za praćenje kretnje stanja kriptovaluta, sada je našim klijentima omogućeno da dobiju neprocenjivu informaciju koja im može pomoći u donošenju strateških odluka o investiranju."

U saopštenju se navodi da je Tomson Rojters predstavio kripto trgovanje na Tomson Rojters REDI-ju ove godine, podržavajući trgovanje bitkoin fjučersima od strane CBOE-a i CME-a.

U martu je Tom Li iz Fundstrat-a kreairao drugu vrstu uređaja za praćenje kripta - Bitcoin Misery Index - koji meri koliko su "nesretni (miserable)" oni koji poseduju bitkoin na osnovu trenutnih cena.


 

Pripremio: Bojan Zečević