Tri tajlandska državljana koji su trenutno krivično gonjeni zbog navodne prevare od 24 miliona dolara vrednosti u bitkoinu (BTC) izjasnili su se da nisu krivi u Krivičnom sudu u Bangkoku, prenosi glavni tajlandski list Bangkok Post 7. novembra.

Tokom saslušanja, tajni tužioci optužili su trojicu optuženih i šest saučesnika zbog obmane 21-godišnjeg finskog investitora Amai Otave Saarima još od 2017. godine. Prema istraživanju, bio je ubeđen da kupuje akcije Expay Software Co-a, investira u kripto token Dragon Coin (DRG) fokusiran na kockanje i kupovinu 500 miliona akcija u DNK (2002) Co, što je posledično učinio prenošenjem kripta na novčanike braće Jaravijit.

Tužitelji tvrde da je porodica Jaravijit, nakon primanja novca, kupila nekoliko blokova zemljišta na Tajlandu. Saarimaa, zauzvrat, nije primao nikakav profit, a kasnije se žalio Tajlandskoj službi za suzbijanje kriminala (CSD).

Tri brata Jaravijita, optužena za zaveru za prevaru i pranje novca, nedavno su se izjasnila da „nisu krivi“.

Dva brata, Jaravijit (tajlandski glumac poznat kao "Boom") i Supitcha, uhapšeni su u avgustu, a potom su pušteni uz kauciju od po 61.000 dolara. Njihov stariji brat Prinia Jaravijit uspeo je pobeći u Sjedinjene Države u pokušaju da izbegne optužbe.

Međutim, u oktobru tajlandski CSD je oduzeo pasoš Prinije Jaravijita - čineći boravak u Sjedinjenim Državama ilegalnim - kako bi ga prisilio na povratak. Nakon dolaska u Bangkok, Jaravajit je tada bio zatočen bez kaucije i trenutno se nalazi u zatvoru u Bangkoku.

 

Pripremio: Nikola Tasić