Unstoppable Domains je lansirao svoj novi .crypto registar domena na Itirijum blokčeinu. Registar omogućava korisnicima da povežu bilo koju kripto adresu sa svojim domenom, omogućujući uplate koristeći samo ime domena, navodi se u saopštenju za javnost objavljenom 11. oktobra.

Ublažavanje potrebe za dužinom adresa novčanika

Da biste izvršili uplatu, potrebno je samo znati blokčein domen. Ovo umanjuje potrebu za kopiranjem i lepljenjem “nezgrapnih” adresa kripto novčanika. Unstoppable Domains veruju da će ovo pojednostavljivanje kripto plaćanja dovesti do šireg usvajanja.

Generalni direktor, Metju Gould je izjavio:

„Verujemo da ‘plemenski odnosi’ u kripto zajednici usporavaju usvajanje tehnologije. .Crypto je sistem imena domena koji se koristi za bilo koje plaćanje kriptovalutama i bilo kojim kripto novčanikom.“

Višestruke prednosti .crypto domena

Osim što se koriste kao “gateway” pristup, blokčein domeni imaju brojne prednosti u odnosu na tradicionalne partnere.

Veb lokaciju koja se nalazi na blokčein domenu čuva vlasnik. Nijedna treća strana ne može je skladištiti ili zapleniti, i na taj način ih vlasti navodno neće cenzurisati. Štaviše, registrom ne upravlja i ne treba mu odobrenje Internet korporacije za dodeljena imena i brojeve, poznate i pod nazivom ICANN.

Registracija domena je doživotna i ne mora se obnavljati, a vlasništvo nad domenom može se preneti bez potrebe za eskrov agentom.

Kako je Cointelegraph izvestio u maju, Draper Associates, kompanija preduzetnog kapitala u vlasništvu Tima Drejpera, učestvovala je u krugu finansiranja od 4 miliona dolara za Unstoppable Domains početkom ove godine.