Milijarder Tim Drejper planira da se sastane sa predstavnicima Fejsbuka da razgovara o investiranju u njihov kripto projekat, prenosi Blumberg 12. aprila.

Prema izveštaju, Drejper je otkrio Blumbergu da je "zainteresovan da čuje priču" oko projekta, tvrdeći da je spreman da "vidi da li je dobar".

Ovaj potez dolazi nakon nedavnih vesti da Fejsbuk navodno traži investiciju od milijardu dolara od različitih investicionih firmi kako bi razvio svoj navodni kripto projekat. Novinar Njujork tajmsa Natanijel Poper objavio je 8. aprila da je navodni projekat stejblkoin koje će biti vezan za strane valute koje se čuvaju na bankovnim računima, navodeći ljude koji su upoznati s tim.

Iako Fejsbuk do sada nije zvanično potvrdio glasine, Blumberg je prvi izveštavao o navodnom kripto projektu od strane ove društvene mreže u decembru 2018. godine.

Nakon Blumberga, Njujork tajms je krajem februara objavio još jedan članak u kojem se navodi da Fejsbuk radi na vrlo tajnovitom kripto projektu, planirajući uvođenje stejblkoina koji će biti ugrađen u tri aplikacije koje su u vlasništvu Fejsbuka - WhatsApp, Facebook Messenger i Instagram, sa obimom od 2,7 milijardi korisnika.

Prema izveštaju kompanije Blumberg ove sedmice, Fejsbuk je „još uvek daleko od lansiranja novčića“, budući da navodno pokušava da pronađe rešenje kako najbolje osigurati sredstva koja podržavaju stejblkoin.

U vreme pisanja, Drejper nije odgovorio na zahtev Cointelegrapha za komentar o svom planu da se sastane sa predstavnicima firme.

U međuvremenu, Fejsbukova kancelarija u Menlo Parku u Kaliforniji nedavno je otvorila pet novih pozicija u svom odeljenju za blokčein, prateći ranije postavljenu poziciju za advokata sa iskustvom u oblasti blokčeina i plaćanja.