Time Magazine je uključio blokčein startape na svoju listu 50 ‘Genijalnih kompanija 2018’

Američki časopis Time Magazine uključio je blokčein startape na nedavno objavljenu listu "Genius Companies 2018", objavljenoj 4. oktobra.

U sastavljanju liste, magazin je tražio od svojih urednika i dopisnika da imenuju "preduzeća koja kreiraju budućnost". Uticaj i uspeh su bili među kriterijumima za izbor. Bitland, blokčein startap u Gani, pridružio se listi zajedno sa velikanima poput Apple, Netfliks, Spacex i Domino.

Kao što je Cointelegraph izveštavao ranije, Bitland koristi blokčein da registruje lokalno zemljište. Bitland sarađuje sa lokalnim vlastima kako bi pomogao u evidentiranju imovinskih prava u decentralizovanom, neizmenljivom formatu.

Gana nije prva afrička zemlja koja se bavi zemljišnim imovinskim problemima koristeći blokčein. U avgustu je vlada Zambije objavila svoje partnerstvo sa podružnicom američkog maloprodajnog giganta Overstock sa zemljišnim knjigama na bazi blokčein tehnologije.

U drugim primerima gde se blokčein globalno koristi u industriji nekretnina, švedska Vlada zvanično je započela korišćenje tehnologije za registraciju zemlje u leto 2017. godine, dok je ranije te godine, Gruzija pokrenula projekat za registraciju svoje prve imovine na bitkoin blokčeinu.

 

Pripremila: Majda Petrović