Bitkoin (BTC) i kriptovalute će zadobiti poverenje nakon pokretanja institucionalne trgovačke platforme Bakkt, izjavio je poznati analitičar.

Više pohvala za Bakkt

U tvitu 19. septembra, suosnivač Fundstrat Global Advisors-a, Tom Li, pridružio se sve većem broju poznatih ličnosti iz kripto sveta koji su vrlo optimistični u vezi sa uticajem koji će prouzrokovati ulazak Bakkt-a u prostor.

Platforma će početi sa radom 23. septembra i prvo će ponuditi fizičke bitkoin fjučerse. Investitori, koji mogu da deponuju sredstva od 6. septembra, vršiće isplate isključivo u BTC-u.

Preostale dane do početka rada je do sada karakterisao slabiji rast na bitkoin tržištima, koji se ponovo spustio ispod 10.000 dolara. Sada se oporavlja, cena BTC-a bi se u kratkom roku ipak mogla znatno promeniti. Li je napisao:

„Veoma sam pozitivna po pitanju Bakkt-a i njegove sposobnosti da poboljša poverenje institucija u kriptovalute.“

Cena bitkoina je pala pre datuma prelaska na tržište fjučersa

Teorija o trenutnoj slabosti cena bitkoina je usresređena na dan izvršenja bitkoin fjučers ugovora CME Group-e u četvrtak.

Kao što je izvestio Cointelegraph, datumi isteka i prelaska fjučers ugovora su istorijski vršili pritisak na bitkoin tržišta.

U međuvremenu, u septembar je bez velike pompe kreirano fjučers tržište putem berze kriptovaluta Binance. Pokrenuto prošle nedelje, brojke su ipak pokazale značajno interesovanje od 150 miliona dolara, čak i dok se proizvod još uvek trgovao u režimu samo za pozvane.

Otvoreno interesovanje za fjučerse CME-a je istovremeno palo na najniži nivo u poslednja 4 meseca, jer performanse cena bitkoina nisu uspele da usreće.