Viši analitičar kompanije za tržišnu strategiju i sektorska istraživanja Fundstrat Global Advisors-a, Tom Li je uveren da je bitkoin (BTC) postao stvarno sigurno utočište za investitore.

Na direktno pitanje “da li je bitkoin zaista sigurno utočište” tokom intervjua na kanalu Fox Business 15. avgusta, Li je potvrdio svoj stav:

“Da. Možete ga videti na tržištima. Tamo gde su previranja, lokalne cene bitkoina imaju tendenciju da rastu i trguju se sa premijom, jer ljudi pokušavaju da pronađu načine kako da zaštite svoj novac. S tim u vezi, da.”

Bitkoin je dobar za diverzifikaciju hedža

Li je takođe dodao da je bitkoin “vrlo dobro ove godine”, podsetivši publiku da se prošlog decembra njegova cena srušila na oko 3.000 dolara i od tada se popela na nivo od 10.000 do 12.000 dolara. Analitičar Fundstrat-a je takođe napomenuo da je bitkoin “stvarno neusklađen sa akcijama i obveznicama, tako da je dobar za diversifikaciju hedža.”

Prema navodima Lia, bitkoin trenutno “samo odmara” i može da pokaže značajan rast svoje cene do kraja 2019. Analitičar je dodao:

“Mislim da će do kraja godine biti znatno više, a potencijalno bi mogao da zabeleži novu rekordnu vrednost od kad je nastao. Mislim da svako ko želi da dodeli 2% ili 1% bitkoina kao hedže u odnosu na druge stvari koje mogu poći po zlu - ovo je pametna opklada.”

Kripto zajednica se nada boljem

Prethodno je Cointelegraph objavio izveštaj o tri glavna razloga zbog kojih se bitkoin pretvara u globalno sigurno utočište za investitore.

Iter (ETH) će u budućnosti najverovatnije vredeti iznad 1.000 dolara, prema mišljenju globalne kripto zajednice na Tviteru.