Suosnivač Fundstrat Global Advisors-a Tom Li na Tviteru je, 19. maja, objavio da je kripto zima gotova.

U poruci je Li rekao da je prošlonedeljna Consensus konferencija u Njujorku bila poslednja od 13 znakova koji ukazuju na to da se industrija oporavlja nakon teških nekoliko meseci.

Njegov vremenski raspored događaja koji dokumentuju preokret datira iz novembra 2018. godine, kada je bitkoin keš (BCH) hard-fork iscrpeo ponudu bitkoina (BTC) koju drže dva konkurentska rudarska pula.

Drugi značajni događaji koje je Li naveo uključuju 23. januar ove godine, kada je broj transakcija na blokčeinu postao pozitivan po prvi put nakon 12 meseci.

On je takođe ukazao na to kako je Fundstrat-ov “Bitcoin Misery Index” (BMI) porastao iznad 67 27. marta - nivo koji nije dostignut od avgusta 2015. U aprilu je usledio porast u OTC trgovanju i aktivnostima na blokčeinu, kao i prvi BTC “golden cross” šablon još od oktobra 2015. godine.

Početkom maja, Li je rekao da je kripto industrija dokazala svoju otpornost kada je postojala stabilna reakcija tržišta na kontroverze oko Bitfinex-a i Tetera, nakon što je državni tužilac u Njujorku optužio kripto berzu da je izgubila 850 miliona dolara i iskoristila sredstva povezanog stejblkoin operatera kako bi tajno pokrila troškove.

Li je poznat po svojim prognozama o kretanju cena kriptovaluta. On je 29. aprila izneo predikciju da će BTC do 2020. ostvariti nove istorijske rezultate.