Iako bitkoin nije najomiljenija igračka bogatih i slavnih, jedno je sigurno, to više nije samo alat za komjuterske zezalice. Privlačnost bitkoina se brzo širila i zahvatila različite strukture ljudi, od penzionisanih baka do nekih od najvećih svetskih faca.

Poznati se koriste za tržiste određenih ICO-a, za promovisanje mnogih valuta, ali mnoge poznate ličnosti su odabrale da svoje ogromno bogatstvo i ulože u digitalne valute.

TOP 10

U pravom holivudskom stilu, predstavićemo 10 poznatih bitkoinera:

1.Ešton Kučer

Možda ovaj glumac i zvezda komedije  “Vesele 70-e” nije preveliko iznenađenje, jer pored toga što je sazreo u Holivudu, on je postao i ozbiljan poslovan čovek. On je suosnivač firme “A-Grade Investments”, koja je investirala svoj novac u BitPay. Štaviše, on je zagovornik kršenja konvencija i decentralizovanog pristupa životu.

2.Flojd Mejveder

Možda sad izgleda malo umorno, ali Flojd Mejveder je bio prvi veliki selebriti koji se koristio za promociju ICO-a. Iskorišćen je kada je bio na vrhuncu svoje slave, u izgradnji svoje borbe sa Konorom Mekgregorom. Do sada je bio uključen u najmanje dva projekta o kojima ljudi znaju, mada se ne čini kao da će to biti i kraj toga.

3.Dru Keri

Još jedan američki zabavljač. Američki glumac i voditelj bio je jedan od prvih koji su prihvatili bitkoina. Rekao je nekoliko puta da veruje u potencijal masovnog usvajanja bitkoina.

4.The game

Reper The Game je još jedan od onih koji podržavaju kriptovalute.The Game je pokrenuo ParagonCoin, ICO sa ciljem da se poboljša ekosistem za uzgoj marihuane, to je još jedan poduhvat na tržištu marihuane. Hip-hop zvezda je zvanični partner u dispanzeru, plasirajući svoju sopstvenu vrstu marihuane – Trees by Game.

5.Hari Rednap

Mnogi su se smejali kada je 70-godisnji bivši trener Vest Hema, Portsmuta, Totenhema i Birmingema tvitovao da je bio”prilično uzbuđen” oko ICO Electroneuma. Iznenađujuće je to da je Rednap uopšte i ušao na kripto tržiste, sem ako nije slučaj vezan za utaju poreza, jer je izjavio da ne zna šta je e-pošta i da je tehnološki nespretan. Electroneum je izjavio da bivši trener nije plaćen kako bi tvitovao.

6.Donald Glover

Glumac u seriji  Komjuniti i reper pod nazivom Childish Gambino je jedan od poznatih ličnosti kojima se može verovati, pošto njegova promocija digitalnih valuta nije povezana sa ICO-om. Tokom jednog intervjua on je spomenuo kako bi bitkoin mogao postati ogroman uspeh.

7.Mel B

Često se čuju prigovaranja kako nema mnogo žena u svetu kriptovaluta. Mel B je jedna od retkih muzičkih umetnica koja prihvata bitkoin kao način plaćanja za njenu muziku. Još nije poznato da li će ona prihvatiti digitalnu valutu i za njene buduće albume, ali postoje realne šanse da se ovo partnerstvo nastavi i u budućnosti.

8.Luis Suarez

Urugvajski fudbaler koji igra u Španiji, izgleda da je korišćen na sličan način kao Flojd Mejveder, u promovisanju ICO predvidjanja tržišta. Međutim, Suarez je koristio svoj španski uticaj kako bi vesti preneo u zemlji u kojoj igra fudbal.

9.Gvinet Paltrou

Snažne žene poput Gvinet Paltrou mogu se smatrati dobrim stvarima u kripto svetu. Paltrou je svetski poznata glumica, kao i savetnik za kriptovalutu. Preciznije, Abra je odabrala glumicu kao savetnika tokom nedavne epizode Planeta aplikacija na Apple TV-u.

10.Snup Dog

Donekle je javna tajna da je Snup Dog već duži niz godina ljubitelj kriptovaluta. Iako je njegov početni plan da prihvati bitkoin isplate za novi album ispao kao farsa, Snup Dog nikada nije u potpunosti zatvorio vrata toj mogućnosti.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić